Hlavní obsah

Pražský hotel Panorama změnil majitele

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Corinthia Hotel Group prodala hotel Panorama na pražské Pankráci rakouské společnosti S+B. Součástí obchodu byl i vedlejší rozsáhlý pozemek. V pondělí o tom informovala společnost Cushman & Wakefield, která obchod zprostředkovala. Výše transakce nebyla zveřejněna.

Foto: Cushman & Wakefield

Hotel Panorama změnil majitele

Článek

„Prodej hotelu Panorama je unikátní tím, že ke koupi se spolu s velkokapacitním čtyřhvězdičkovým hotelem s 440 pokoji nabízel i vedlejší rozlehlý a z developerského pohledu významný pozemek ve vyhledávané kancelářské čtvrti na Praze 4. Tato kombinace představuje obrovský potenciál pro výstavbu,” uvedla Cushman & Wakefield.

Provozovatelem hotelu zatím zůstane současný majitel Corinthia, který podepsal nájemní smlouvu.

Za kolik se hotel prodal, strany neprozradily. Hospodářské noviny s odkazem na realitní poradce uvedly, že jde letos o druhou nejvyšší transakci na pražském hotelovém trhu. Tou první byl zkraje roku prodej hotelu Intercontinental za 225 milionů eur (5,8 miliardy korun.)

Investicím do hotelů se letos podle Cushman & Wakefield mimořádně daří, ve srovnání s ročním průměrem za posledních pět let jsou víc než dvojnásobné.

Další zajímavou transakcí byl letos také prodej 412pokojového pražského hotelu Don Giovanni na hranici Vinohrad a Strašnic norskému investorovi Wenaasgruppen. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám