Hlavní obsah

Pražské plynárenské loni meziročně vzrostl čistý zisk i tržby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražské plynárenské loni meziročně vzrostl čistý zisk o 13,7 procenta na 721 milionů korun, výnosy stouply o 18,4 procenta na 14,8 miliardy korun. Firma to uvedla ve středu. Společnost podle nich loni prodala 13,1 miliardy kilowatthodin plynu, meziročně o 2,9 procenta více. Prodej elektřiny se zdvojnásobil na 1,3 miliardy kilowatthodin.

Foto: Petr Horník, Právo

Pražská plynárenská (ilustrační foto)

Článek

Pražská plynárenská dlouhodobě patří mezi největší tuzemské dodavatele energií. Plynem a elektřinou zásobuje téměř 420 tisíc odběrných míst. Jediným akcionářem společnosti je Pražská plynárenská Holding, ovládaná hlavním městem Prahou.

Kandidát Pirátů do Pražské plynárenské je spojen s firmou prošetřovanou kvůli korupci

Krimi

Web SeznamZprávy v úterý uvedl, že čtyři členové představenstva Pražské plynárenské si podle jeho informací mezi sebou z loňského zisku rozdělí 9,9 milionu korun, původně chtěli přes 17 milionů korun.

Šéf Pražské plynárenské: Hospodaříme dobře, kritika je účelová

Ekonomika

„S touto výší ovšem nesouhlasila dozorčí rada, jež po jednání, které proběhlo 8. června, jedinému akcionáři (firma Pražská plynárenská Holding je ve stoprocentním držení hlavního města) doporučila, aby při rozdělování zisku navrhované tantiémy snížil, a to i s ohledem na nynější koronavirovou krizi,” dodal server.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám