Hlavní obsah

Pražská teplárenská od dubna zlevní, zatím neřekla o kolik

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražská teplárenská, která zásobuje teplem skoro 40 procent pražských domácností, od dubna zlevní dodávky tepla. Sdělil to předseda představenstva společnosti Petr Hulinský. Přesná čísla, o kolik domácnosti a podniky zásobované společností ušetří, budou známa až koncem tohoto měsíce, dodal.

Článek

"Nyní stále ještě vyhodnocujeme možný rozsah reálného zlevnění. Obyvatele i další zákazníky o tom budeme včas informovat," uvedl Hulinský s tím, že firma tak reaguje na současnou cenovou situaci na energetických trzích. Od ledna podnik zvýšil ceny tepla v průměru o 9,5 procenta. Běžné pražské domácnosti tak od začátku roku v závislosti na lokalitě vzrostly platby zhruba o 30 až 190 korun za měsíc.

Pražská teplárenská zajišťuje 37,5 procenta trhu s tepelnou energií v hlavním městě. Teplem zásobuje nejen administrativní a obchodní centra, ale také velké průmyslové podniky a přes čtvrt miliónu bytových odběratelů.

Společnost disponuje 49 tepelnými zdroji a teplárenskými sítěmi o celkové délce 664 kilometrů. Firma prodává teplo ve dvou cenových oblastech. Ve větší cenové oblasti je teplo vyráběno hlavně z uhlí, v menší z plynu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám