Hlavní obsah

Pranýř zachytil zplesnivělé sýry

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Během tohoto týdne přibyly na webu potravinynapranyri.cz další potraviny, které si vysloužily označení nebezpečné. Namátkou se jednalo o plesnivé sýry.

Foto: http://www.potravinynapranyri.cz/

Článek

Sýr Kozí italské bylinky původem z Nizozemska objevili inspektoři u Lenky Záděrové v Držovicích. Jako distributor je uvedena pražská společnost Ráj sýrů. Na povrchu sýru se vyskytovaly kolonie plísní zelené a bílé barvy. „Při kontrole nebyly zjištěny nevyhovující teploty skladování tohoto výrobku,“ píše se na webu s tím, že potravina neměla prošlé datum použitelnosti.

Foto: http://www.potravinynapranyri.cz/

Olomoucké tvarůžky malé z žatecké Normy překvapily kontrolu netypickým zápachem po plísni. Jako výrobce je uvedena společnost A.W. z Loštic. „U části hodnocených balení pak byla zjištěna bílá a zelenobílá plíseň viditelná pouhým okem,“ uvádí web. Při kontrole nebyly zjištěny nevyhovující teploty skladování tohoto výrobku, který neměl prošlé datum minimální trvanlivosti.

Ve Fících sušených původem z Turecka, které zachytila kontrola v Tesku v Kdyni, byl překročen šestinásobně limit pro obsah aflatoxinů. „Ty mohou mít karcinogenní účinky,“ doplnil pro Novinky mluvčí Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) Pavel Kopřiva.

Foto: http://www.potravinynapranyri.cz/

Další podrobnosti najdete ZDE.

Portál potravinynapranyri.cz spravuje ministerstvo zemědělství společně se SZPI. Upozorňuje na nejakostní, falšované a nebezpečné potraviny.

Reklama

Výběr článků

Načítám