Hlavní obsah

Prahu s New Yorkem spojí přímé letecké spojení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Mezi pražským letištěm Václava Havla a letištěm Johna F. Kennedyho v New Yorku začne od soboty 25. dubna až do 11. října létat americká společnost Delta Airlines, česká metropole tak bude mít v letní sezóně přímé letecké spojení s USA. Uvedla to mluvčí pražského letiště Eva Krejčí.

Článek

Celkem americké aerolinky plánují sedm spojení týdně. Z Prahy poletí vždy ve 13.25 a v New Yorku přistanou v 16.40 místního času. V opačném směru je start plánován na 20.05 a přistání v Praze v 10.45 druhý den.

Delta bude na lince používat Boeing 767-300 s 209 sedadly, týdně tak bude mezi Českem a Spojenými státy možné přepravit bezmála 3000 lidí. Zájem cestujících o přepravu už aerolinie zaznamenaly, uvedl Perry Cantarutti, viceprezident pro oblast Evropy, Afriky a východní Asie.

Vloni společnost mezi ČR a USA přepravila zhruba 100 000 lidí při průměrné vytíženosti spojů 82 procent. Pokud bude o spojení zájem i po 11. říjnu, je dopravce ochotný sezónu prodloužit.

Delta Air Lines přerušila spojení mezi Prahou a New Yorkem loni v listopadu kvůli nízké poptávce o cestování v zimní sezóně. Výpadek v pravidelném spojení chtěl původně nahradit tuzemský soukromý dopravce Travel Service, který usiloval o zahájení přímého spojení na Floridu. Pro nezájem cestujících ale nakonec spojení do Miami zrušil ještě před zahájením letů ve druhé polovině listopadu. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám