Hlavní obsah

PPF zvýšila zisk o 160 procent na 14,62 miliardy

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Skupina PPF vykázala za první polovinu roku 2019 čistý zisk ve výši 573 milionů eur (14,62 miliardy korun). To je o 160 procent více než ve stejném období loňského roku, kdy PPF vydělala 220 milionů eur (5,615 miliardy korun). Skupina nejbohatšího Čecha Petra Kellnera finanční výsledky oznámila v pondělí.

Foto: Petr Horník, Právo

Centrála PPF

Článek

Aktiva skupiny PPF ke konci pololetí dosáhla 47,3 miliardy eur (1,2 bilionu eur).

Vlastní kapitál připadající na akcionáře dosáhl 8,3 miliardy eur (211,84 miliardy korun), zatímco o rok dříve to bylo 7,5 miliardy eur (191,39 miliardy korun).

PPF na konci října podepsala dohodu o kompletním převzetí mediální společnosti Central European Media Enterprises (CME).

Akcie CME po dohodě o převzetí Kellnerovou PPF oslabují

Ekonomika

Součástí CME v České republice je společnost CET 21, která je držitelem licencí na vysílání televizních stanic Nova, Nova Cinema, Nova Sport, Nova 2, Nova Action, Nova Gold a Nova International.

Skupina PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera působí v Evropě, Rusku, Asii a Severní Americe. Investuje do řady odvětví od bankovnictví a finančních služeb přes telekomunikace, biotechnologie, pojišťovnictví, nemovitosti až po zemědělství. Dceřinými společnostmi PPF jsou například Home Credit nebo Air Bank.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám