Hlavní obsah

Poslední odpoledne před zavřením. Lidé vzali hobbymarkety i kadeřnictví útokem

Novinky, bož, loš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lidé ve středu odpoledne vzali útokem kadeřnictví a hobbymarkety. Vláda totiž ve středu rozhodla, že se od čtvrtečního rána musí zavřít, stejně jako řada dalších prodejen a služeb. Aktuální nařízení sice platí jen do 3. listopadu, ale je vysoce nepravděpodobné, že by tak brzy došlo k rozvolnění současných restrikcí.

Pánské kadeřnictví před lockdownemVideo: Novinky

 
Článek

Kvůli tomu, že lidé nevědí, kdy budou mít další příležitost nechat se ostříhat, se před kadeřnictvími tvoří fronty, jak zachytila kamera Novinek.

„Chtěl jsem se nechat přistříhnout, než se nám zkazí počasí, a samozřejmě taky kvůli té nepříjemné situaci,” řekl Novinkám jeden z čekajících zákazníků.

„Od jara jsem u holiče nebyl. Tehdy jsem to odskákal, že jsem nemohl k holiči, tak jsem si dnes přivstal,” uvedl další.

Velký zájem zaznamenávají také hobbymarkety. Tvoří se před nimi dlouhé fronty aut, parkoviště jsou ucpaná.

Lidé narychlo nakupují v hobbymarketech, než z rozhodnutí vlády zavřouVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

Ale tato situace trvá již delší dobu. Komentoval ji i ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO), který na Twitteru v úterý uvedl, že je nakupování v hobbymarketech je bezpečné. A ve středu ho zakázal.

Vládní usnesení vejde v účinnost ve čtvrtek v šest hodin ráno. Již dříve vláda uzavřela restaurace, hospody, kavárny, divadla, kina, bazény, fitcentra, wellness centra nebo zoologické zahrady.

Reklama

Související články

Přehledně: Kde všude jsou nově povinné roušky

Vláda v pondělí schválila další opatření proti šíření koronaviru. Roušky jsou od středy povinné i při pobytu venku v obcích v okamžiku, kdy na místě bude více...

Vláda zavřela obchody. Tyto mají výjimky

Vláda ve středu rozhodla, že se od čtvrtečního rána uzavře velká část maloobchodních prodejen a provozoven služeb. Zároveň ale vyhlásila celou řadu výjimek....

Výběr článků

Načítám