Hlavní obsah

Poslední možnost hlasování, rozhodněte o nejabsurdnějším bankovním poplatku

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Finálové kolo sedmého ročníku ankety o nejabsurdnější bankovní poplatek vrcholí na sklonku letošního přestupného února. Již 1. března bude totiž znám vítěz, který z pohledu bankovních klientů ponese označení sazebníkové absurdity uplynulého roku. Zatím má k vítězství zdatně našlápnuto poplatek za předčasně splacený úvěr. Novinky jsou generálním mediálním partnerem této ankety.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Do hlasování se zatím zapojilo zhruba 15 000 nespokojenců. „V situaci, kdy se stáváme stále častěji svědky toho, že se dluhy nedaří splácet, se klienti jen velmi obtížně smiřují s tím, že je banky penalizují za odpovědné chování,“ uvedl k horkému kandidátovi analytik Aleš Rod ze serveru bankovnipoplatky.com.

Na druhém místě se prozatím drží poplatek za zjištění zůstatku přes bankomat. Zatímco v zahraničí jde o standardní službu, u některých bank v ČR se zřejmě natolik bojí nákladů na ošoupaná tlačítka na bankomatech, že tento poplatek s gustem vybírají. Třetí místo zatím okupuje poplatek za výpis z účtu zaslaný elektronickou cestou.

Kandidáti na absolutního vítěze za rok 2011
poplatek za předčasně splacený úvěr
poplatek za zjištění zůstatku přes bankomat
poplatek za výpis z účtu zaslaný elektronickou cestou
poplatek za vložení dalších údajů do příkazu k úhradě
poplatek za vedení účtu zemřelého klienta
Zdroj: bankovnipoplatky.com

„Jsme rádi, že se soutěž opět setkává s velkou oblibou, ale ještě více nás těší fakt, že se bankovní klienti pomalu učí dívat kolem sebe. Uvědomují si, že vysoké ceny placené za běžné služby nejsou v pořádku a snaží se tuto situaci změnit,“ doplnil Rod.

Nejabsurdnější bankovní poplatky v letech 2005–2010
2005poplatek za příchozí platbu
2006poplatek za výběr z bankomatu vlastní banky
2007poplatek za vedení běžného účtu
2008poplatek za nadměrný vklad
2009poplatek za vklad na přepážce na vlastní účet
2010poplatek za výběr na přepážce z vlastního účtu
Zdroj: bankovnipoplatky.com

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám