Hlavní obsah

Polívkova farma je stále na prodej, nikdo nesložil kauci

Právo, pko

Někdejší Farma Bolka Polívky v Olšanech na Vyškovsku je stále na prodej. Ve čtvrtek se mělo rozhodnout o novém majiteli pomalu chátrajícího objektu, ovšem žádný ze zájemců nesložil povinnou kauci 300 tisíc korun tak, aby se mohl účastnit výběrového řízení. Právu to potvrdil Petr Charvát z realitní společnosti Gaute.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Bývalá farma Bolka Polívky v Olšanech na Vyškovsku

Článek

„Konec výběrového řízení jsme posunuli na 28. dubna. Máme nějaké konkrétní zájemce, vedeme s nimi rozhovory, ale jednání nejsou zatím v takové fázi, aby někdo z nich předložil jasnou nabídku. Kauci zatím nikdo nesložil, takže jsme mohli výběrové řízení prodloužit. Do konce dubna se tak mohou hlásit ještě další případní zájemci,“ prohlásil Charvát.

Areál je zavřený od předloňského podzimu, protože majiteli Severočeské správě nemovitostí se nepodařilo najít nového nájemce. Firma podnikatele Alexandra Seidla farmu koupila v době insolvenčního řízení předloni v únoru za 11,5 miliónu korun.

Farma, kde Polívka se svými veselými kumpány bavil početné návštěvníky, zkrachovala v roce 2012 poté, co herec za evropské dotace vybudoval wellness centrum. Jenže neplatil za provedené práce a farma skončila v insolvenci. Zůstaly po ní dluhy ve výši několika desítek miliónů korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám