Hlavní obsah

Policie v Řecku zatkla kněze, v kostele kopal poklad

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie v severní části Řecka zatkla kněze vesnického kostela a dalšího člověka. Oba muži údajně hledali poklad v kněžišti a dělali u toho značný hluk. Uvedla to agentura AP.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle policie si obyvatelé vesničky Fyskas asi 50 kilometrů severně od Soluně stěžovali ve čtvrtek v pozdních hodinách na hlomoz vycházející z tamního kostela proroka Eliáše.

Když dorazili muži zákona, ve 150 let starém svatostánku nalezli otvor o velikosti dva krát jeden metr a dva vyplašené muže. Policie hledá další čtyři lidi, kteří mohli mít v celé věci prsty.

S ilegálními hledači pokladů se v Řecku roztrhl pytel v souvislosti s čím dál více neutěšenou situací země způsobenou finanční a dluhovou krizí. Zoufalí lidé zkouší zbohatnout i tímto způsobem, přestože jim za dopadení hrozí až několikaleté tresty za mřížemi.

Mezi Řeky kolují mapy s „pravými“ údaji o skrytých pokladech. Amatérští zlatokopové si předávají „zaručeně“ spolehlivé tipy a po nocích vyrážejí do terénu. Policie proto v této souvislosti zesílila v posledních měsících kontroly především na severu země, kde po lovcích pokladů nachází i mnohametrové tunely.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám