Hlavní obsah

PNS kupuje firmu Mediaservis, transakci povolil antimonopolní úřad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První novinová společnost (PNS) kupuje firmu Mediaservis. Transakci povolil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS), potvrdil mluvčí úřadu Martin Švanda. Podle antimonopolního úřadu nebude mít spojení dopad na hospodářskou soutěž. Obě společnosti spolupracují od začátku letošního roku na distribuci denního tisku do schránek předplatitelů.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

PNS zajišťuje rozvoz balíků novin z tiskáren zhruba do 2300 distribučních bodů, kde si je přebírají doručovatelé Mediaservisu.

Článek

PNS na svém webu uvádí, že je největším distributorem tisku na českém trhu. Od více než 450 dodavatelů zajišťuje dodávky tisku, elektronických médií a doplňkového zboží do 17 tisíc prodejních míst po České republice.

Mediaservis doručuje adresné i neadresné zásilky, tedy i reklamní letáky. Dosud byla součástí slovenské skupiny Cromwell, která je na Slovensku největším alternativním poštovním operátorem.

Společně obě firmy začaly 1. ledna zajišťovat distribuci předplaceného tisku včetně všech velkých českých deníků poté, co s ní skončila Česká pošta, jež se s vydavateli nedohodla na zvýšení ceny za tuto službu.

PNS zajišťuje rozvoz balíků novin z tiskáren zhruba do 2300 distribučních bodů, kde si je přebírají doručovatelé Mediaservisu a donášejí tisk zhruba 250 tisícům předplatitelům.

Reklama

Výběr článků

Načítám