Hlavní obsah

Plzeňská Škoda Transportation nabere přes tisíc lidí

Právo, Ivan Blažek

Přes tisíc nových zaměstnanců chce přijmout plzeňská Škoda Transportation, která ve svém domovském areálu začala s výstavbou nového výrobního a zkušebního zázemí. Letos a příští rok tam investuje více než 800 milionů korun.

Foto: Petr Eret / MAFRA , Profimedia.cz

Letos a příští rok Škoda Transportation v Plzni investuje více než 800 milionů korun.

Článek

Další významnou investicí plzeňské Škodovky je výstavba nové zkušebny za zhruba 320 milionů pro testování všech vozidel a jejich součástí z tamní produkce.

„Pod novým vlastníkem, skupinou PPF, se nám daří získávat významné zakázky,“ uvedl předseda představenstva podniku Petr Brzezina. „To je důvod, proč masivně investujeme do rozšíření výroby a také proč hledáme několik set nových kolegů na dělnické, technické i inženýrské pozice,“ vysvětlil Brzezina.

Lumír Tesař, viceprezident pro lidské zdroje, upřesnil: „V souvislosti s nárůstem výroby plánujeme během letošního a příštího roku navýšit počet zaměstnanců o více než tisíc. Hledáme kvalifikované zaměstnance z technických oborů, především konstruktéry, projektanty a z dělnických pozic elektromechaniky.“

Škoda Transportation dodá Varšavě vozy metra za osm miliard

Ekonomika

Tesař připustil, že s ohledem na stav trhu práce jde o velkou výzvu. „Škoda ale nabízí stabilitu velké firmy, velkou perspektivu do budoucna a nadstandardní pracovní podmínky včetně řady benefitů,“ dodal.

Mezi zásadní investiční akce spadá například nové zázemí pro výrobu podvozků. „Budeme moci využívat nové prostory pro svařování, lakovnu či tryskací boxy,“ sdělil Pavel Novák, viceprezident pro investice a správu majetku.

„Vybavení bude na vysoké technologické úrovni – vybudujeme mimo jiné nové moderní robotické pracoviště pro svařování. Kapacitu výroby také posílí počítačově řízené obráběcí stroje za zhruba osmdesát milionů,“ doplnil.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám