Hlavní obsah

Pivovar Krušovice dostal 120 tisíc pokutu, vypouštěl do potoka škodliviny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Heineken, která provozuje Pivovar Krušovice, dostala od České inspekce životního prostředí (ČIŽP) pokutu 120 tisíc korun za porušování limitů při odpadní vody vypouštěné do Krušovického potoka. Rozhodnutí je pravomocné, uvedla tisková mluvčí ČIŽP Radka Nastoupilová. Vzorky analyzovala je akreditovaná laboratoř Povodí Vltavy.

Společnost Heineken, která provozuje Pivovar Krušovice, dostala pokutu 120 tisíc korun za porušování limitů při vypouštění odpadní vody.

Článek

Všechny odebrané vzorky z čistírny odpadních vod u krušovického pivovaru několikanásobně překročily maximální limity. Heineken se proti pokutě neodvolal.

„Rozhodnutí, učiněné na základě rozborů z loňského roku během zkušebního provozu ČOV, respektujeme a pod dohledem ČIZP a krajského úřadu neustále pracujeme na zlepšení,” uvedla mluvčí pivovaru Dita Vašíčková.

Pivovar na Šumavě dostal pokutu, odebíral ze studní moc vody

Domácí

„Při stanovení výše pokuty jsme přihlédli k nepříznivým výsledkům odebraných vzorků. Ve všech šesti ukazatelích byla hodnota maximálního limitu mnohonásobně překročena,” uvedl ředitel Oblastního inspektorátu ČIŽP v Praze Václav Beroušek.

Podle něj jsou limitní hodnoty pro povolení vypouštění přečištěných odpadních vod stanoveny tak, aby byl vodní tok ochráněn. Odtok z čistírny odpadních vod pivovaru ústí do Krušovického potoka, který se vlévá do Červeného potoka. Ten přitom patří mezi takzvané kaprové vody, tedy vody vyžadující vyšší stupeň ochrany.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám