Hlavní obsah

Pivovar Bernard v pololetí zvýšil zisk, do budoucna chce investovat až miliardu korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rodinnému pivovaru Bernard stoupl v prvním pololetí čistý zisk na 29,5 miliónu korun. To je v porovnání se stejným obdobím loňského roku více než pětinový nárůst. V následujících pěti letech hodlá pivovar investovat 750 miliónů až jednu miliardu, uvedl spolumajitel pivovaru Stanislav Bernard.

Foto: archiv Právo, Právo

Stanislav Bernard na snímku z roku 2010

Článek

Pivovar letos plánuje investovat do výroby piva a sladu takřka 100 miliónů korun, loni to bylo 42 miliónů korun.

Letos chce Bernard například rozšířit kapacitu přetlačných tanků, ve kterých čeká hotové pivo na stáčení do lahví a sudů. Hlavní investicí má být rozšíření ležáckého sklepa, který má být uveden do provozu na konci března 2014. Ve sladovně v Rajhradě firma zdvojnásobila kapacitu. Od letošního ledna může sladovna uskladnit 4500 tun sladovnického ječmene nebo 2800 tun sladu.

Pokud jde o další hospodářské výsledky, v prvním pololetí firma utržila 198 miliónů korun, což bylo meziročně o čtyři procenta více. Spolu se sladovnou v Rajhradě, která firmě patří, vzrostl její čistý zisk o 7,5 procenta na 30,8 miliónu korun.

Od ledna do července pivovar proti loňskému roku navýšil výstav o osm procent a uvařil 135 975 hektolitrů piva. Díky červencovým vedrům dosáhla firma v tomto měsíci nejvyššího měsíčního výstavu ve své historii, což bylo 28 589 hektolitrů piva.

Humpolecký pivovar Bernard, který je největším výrobcem piva na Vysočině, loni uvařil rekordních téměř 213 tisíc hektolitrů piva. Téměř pětina jeho piva se vyváží, významným odběratelem je Slovensko.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám