Hlavní obsah

Pivo od Staropramenu bude dražší

– Praha

Pivovary Staropramen zdraží od poloviny října sudové a tankové pivo a od začátku listopadu zvýší také ceny některých balených piv. Průměrně se ceny tuzemské pivovarské dvojky zvýší o tři procenta, což znamená asi 40 až 60 haléřů na půllitr. Uvedl to mluvčí společnosti Pavel Barvík.

Foto: Staropramen

Nové lahve od Staropramenu

Článek

„Naše společnost byla nucena upravit ceny vybraných balení piv, jelikož došlo k růstu cen vstupních surovin, energií a distribučních nákladů," sdělil mluvčí. Co se týče vstupních surovin, zvýšily se podle něj především ceny sladovnického ječmene. Sudové a tankové pivo firma zdražovala naposledy v polovině loňského prosince, láhvová a plechovková piva letos v únoru.

Nezdražena zůstane téměř polovina nabízených položek balených piv. Na současné úrovni zůstanou také ceny dvou prodejně významných sudových balení, padesátilitrových sudů piva Staropramen Světlý a Ostravar Premium.

„Zachováním cen u vybraných balení chceme zmírnit dopad změny cen na spotřebitele našich piv a také naše obchodní partnery,“ podotkl Barvík.

Od začátku října zdražil pivo v průměru o tři procenta i lídr tuzemského trhu Plzeňský Prazdroj. Pivovary Staropramen jsou za Plzeňským Prazdrojem dlouhodobě dvojkou na českém pivním trhu, na němž mají zhruba 15procentní podíl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám