Hlavní obsah

Philip Morris ČR v prvním pololetí vydělal 1,6 miliardy

Novinky, bož

Tabákový koncern Philip Morris ČR v prvním pololetí letošního roku zvýšil konsolidovaný čistý zisk o čtvrtinu na 1,6 miliardy korun. Firma to uvedla v tiskové zprávě. Tržby bez spotřební daně a DPH vzrostly o sedm procent na 5,8 miliardy korun díky příznivému vývoji cen v Česku a na Slovensku.

Foto: Profimedia.cz

Továrna na cigarety firmy Philip Morris ČR, a.s. v Kutné Hoře

Článek

Celkový trh cigaret vzrostl v Česku o 1,3 procenta a na Slovensku o 4,2 procenta. Philip Morris si v prvním poletí zachoval podíl na trhu dosahující 45,8 procenta.

„Zatímco celkový trh cigaret v České republice mírně vzrostl, náš tržní podíl u cigaret zůstal stejný. Pokračující růst tržního podílu značek Marlboro, L a Chesterfield byl totiž plně kompenzován nižším podílem místních značek,” komentoval to šéf Philip Morris ČR Árpád Könye..

Na Slovensku tržní podíl poklesl o 0,7 procentního bodu na 56,7 procenta. „Co se týče celkového trhu cigaret na Slovensku, došlo k jeho nárůstu, ale náš tržní podíl u cigaret se lehce snížil. Tento pokles byl způsoben zejména snížením tržního podílu místních značek a částečně eliminován nárůstem podílu značky L,“ upřesnil Könye.

Hodnota akcií firmy na pražské burze v úterý dopoledne stoupla o 1,74 procenta na 16 279 korun za akcii.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám