Hlavní obsah

Pepco chce v Evropě vytvořit 13 tisíc pracovních míst

Novinky, ČTK, bož

Polská společnost Pepco Group plánuje v příštích třech letech vytvořit v Evropě až 13 tisíc pracovních míst. Dosáhnout toho má především otevíráním nových obchodů, řekl agentuře Reuters generální ředitel Andy Bond. Společnost vlastní řetězce diskontních obchodů Pepco, Poundland a Dealz.

Foto: SME / Gabriel Kuchta, Profimedia.cz

Většina nových míst vznikne v kontinentální Evropě.

Článek

Firma sází na to, že zákazníci budou po pandemii vyhledávat spíše levnější obchody, což je segment trhu, na nějž se dlouhodobě zaměřuje.

Pepco podle Bonda věří v další růst. Už na začátku tohoto měsíce manažer prohlásil, že by skupina mohla těžit z inflačního tlaku, protože lidé růst cen vnímají stále citlivěji.

Většina nových míst vznikne v kontinentální Evropě. Letos v září se skupina chystá otevřít první obchod v Rakousku. Za pět až sedm chce ztrojnásobit počet svých obchodů a zvýšit zisk na více než jednu miliardu eur (25,65 miliardy korun).

Řetězec H&M se ve druhém čtvrtletí vrátil k zisku

Ekonomika

Firma Pepco v květnu vstoupila na varšavskou akciovou burzu a její tržní kapitalizace je nyní 6,9 miliardy eur (177,1 miliardy Kč). Tržní kapitalizace vyjadřuje tržní hodnotu akciové společnosti prostřednictvím součtu aktuální hodnoty všech akcií, které tato společnost vydala.

Ve třetím čtvrtletí tržby skupiny při konstantních směnných kurzech stouply o 45,5 procenta na 1,04 miliardy eur (26,69 miliardy korun). Přispěly k tomu nově otevřené prodejny. Tržby v obchodech otevřených nejméně rok se zvýšily o 29,3 procenta. A to navzdory tomu, že loni byla kvůli pandemii řada provozoven dočasně zavřená.

Aktuálně skupina v 16 zemích provozuje zhruba 3400 obchodů a zaměstnává kolem 35 tisíc lidí.

Reklama

Související témata:

Související články

Tesku v Česku klesly tržby i zisk

Britskému řetězci Tesco v Česku v uplynulém finančním roce, který skončil letos 29. února, klesly meziročně tržby o 3,6 procenta na přibližně 43 miliard korun....

Výběr článků

Načítám