Hlavní obsah

Pentagon nařídil většině civilních zaměstnanců návrat do práce

Americké ministerstvo obrany v sobotu nařídilo většině ze svých asi 400 000 civilních zaměstnanců, aby se vrátili do práce. Oznámila to agentura AP. Civilní zaměstnanci Pentagonu jsou od úterka na nucené dovolené stejně jako statisíce dalších federálních zaměstnanců, protože Kongres vládě neuvolnil kvůli rozpočtovým sporům peníze na běžný provoz.

Foto: ČTK/AP

Americký ministr obrany Chuck Hagel

Článek

"Očekávám, že budeme schopni výrazně snížit - i když ne úplně eliminovat - nucené vysazení svých zaměstnanců z práce," řekl podle agentury Reuters ministr obrany Chuck Hagel. "Zaměstnanci dostanou více informací od svých vedoucích ještě tento víkend," dodal.

Rozhodnutí Hagela je podle AP založeno na interpretaci zákona o platech pro členy a zaměstnance armády. Ten Kongres schválil krátce před úterním uzavřením části vládních služeb a podepsal jej prezident Barack Obama.

Pentagon nesdělil, kolik přesně zaměstnanců se má vrátit. Od úterka funguje federální vláda v nouzovém režimu a kvůli zablokovaným penězům muselo odejít na neplacenou dovolenou celkem asi osm set tisíc státních zaměstnanců.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám