Hlavní obsah

PayPal bude v Evropě konkurovat bankám. Dohodl se s Visou na vydávání karet

Společnosti PayPal a Visa uzavřely dohodu o spolupráci při poskytování platebních služeb na evropském kontinentu. Firma PayPal, která již bankovní licenci v Evropě má, bude moci nabízet debetní karty Visa s označením PayPal. Informoval o tom list Financial Times.

Foto: Profimedia.cz

PayPal se dohodl na spolupráci s karetní firmou Visa.

Článek

Vydavatele platebních karet už delší dobu tlačí konkurence systému PayPal, jehož uživatelé mohou na internetu provádět platby přímo z bankovních účtů a bez použití platebních karet. Společnost PayPal, která svou bankovní licenci dosud využívala vesměs jen k pokladním službám, tak udělala zásadní krok na své cestě na tradiční bankovní trh pro drobné klienty.

V některých zemích, například v Itálii, PayPal už dnes nabízí předplacené karty MasterCard a debetní karty nabízí ve Spojených státech. Díky dohodě se společností Visa budou mít uživatelé služby PayPal přístup k bezkontaktním platebním terminálům u obchodníků po celé Evropě. To znamená, že zákazníci budou moci v kamenných obchodech platit přes svůj účet u PayPal i prostřednictvím mobilní aplikace.

PayPal je globální platební platforma dostupná lidem na více než 200 trzích. Zákazníkům umožňuje zasílat a přijímat platby ve více než 100 měnách, vybírat hotovost v 56 měnách a na účtech PayPal držet peníze v 25 měnách.

Reklama

Výběr článků

Načítám