Hlavní obsah

Pasta Colgate může způsobit hnisavá onemocnění

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

Před nebezpečnou zubní pastou varovalo ve čtvrtek ministerstvo zdravotnictví. Zubní pasta Colgate Herbal White může podle hygieniků obsahovat mikroorganismy a bakterie, které mohou způsobit hnisavá kožní onemocnění.

Článek

"Výrobek představuje vážné riziko, neboť byla zjištěna silná mikrobiální kontaminace a to mezofilními aerobními mikroorganismy a gramnegativními bakteriemi," uvedl hlavní hygienik pro ČR Michael Vít.

Podle něj mohou bakterie u starších osob a lidí se sníženou imunitou způsobit hnisavá kožní onemocnění a ohrožují i dýchací a zažívací trakt a močové cesty.

Konkrétně se jedná o 50mililitrové balení pasty s výtažky bylin a citronu s šarží 3198GB10333.

"Informace o zubní pastě byla obdržena prostřednictvím systému pro rychlou výměnu informací o nebezpečných výrobcích v rámci EU," doplnil Vít.

Lidé, kteří si pastu již koupili, mají podle zákona nárok na její vrácení distributorovi.

Co jsou to gramnegativní bakterie:
Některé gramnegativní bakterie se řadí mezi patogeny a často bývají příčinou nozokomiálních nákaz. To jsou infekce, které se šíří v nemocničním prostředí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám