Hlavní obsah

Palubní personál Lufthansy opět hrozí stávkou, ne však o Vánocích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stevardi německých aerolinek Lufthansa pohrozili na příští dny stávkou. Nicméně zároveň vyloučil, že by se konala o vánočních svátcích 24. až 26. prosince. Stávka nicméně může být už v pondělí, uvedl v neděli odborový svaz UFO poté, co skončila neúspěchem jeho jednání se zástupci Lufthansy.

Foto: Stein Silas, Reuters

Dvě letadla Airbus A380 společnosti Lufthansa na letišti v Mnichově

Článek

„Bohužel rozhovory skončily bez řešení, tedy ztroskotaly,” uvedl po nedělním jednání mluvčí odborů UFO Nicoley Baublies.

„Od teď tedy můžete očekávat stávku. Jediné, co můžeme pro naše cestující vyloučit, je, že vynecháme ze stávky vánoční svátky, konkrétně 24., 25. a 26. prosince, dodal mluvčí. Pondělí 23. prosince ale podle něj vyloučit nelze.

Palubní personál Lufthansy stávkuje, protest zhatí 1300 letů

Evropa

Lufthansa v neděli oznámila, že doufá v nalezení dobrého řešení pro 22 tisíc členů jejího palubního personálu. Firma také uvedla, že navrhla další schůzku s odboráři na začátek ledna. Odborový svaz UFO požaduje po firmě Lufthansa pro palubní personál mimo jiné zvýšení příplatků.

Palubní personál největších německých aerolinek stávkoval také začátkem listopadu, kdy byly zrušeny stovky letů, včetně několika spojů mezi Prahou a Frankfurtem nad Mohanem. Dvoudenní stávce se firma Lufthansa tehdy pokusila neúspěšně zabránit u soudu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám