Hlavní obsah

Ostravská huť ArcelorMittal má nového výrobního ředitele

Právo, ab

Novým výrobním ředitelem hutní firmy ArcelorMittal Ostrava se stal současný ředitel pro investice Anoop Nair (42). Ve funkci vystřídal Dirka Strooa (48), který je nově generálním ředitelem dceřiné společnosti ArcelorMittal Frýdek-Místek. Sdělila to mluvčí ArcelorMittal Ostrava Barbora Černá Dvořáková.

Foto: Archiv Právo

Anoop Nair

Článek

„Letos pokračujeme v ekologizaci a modernizaci našich zařízení a zahajujeme investice za 2,5 miliardy korun. Bude to další krok ke zlepšení života v regionu a mě těší, že tuto snahu mohu podpořit koordinací investičních projektů a výroby zároveň,“ uvedl Nair, který ve společnosti pracuje od listopadu 2007 a v dubnu 2009 byl jmenován ředitelem pro investice. Od letošního července tak má v ArcelorMittal Ostrava kromě investic na starosti také výrobní závody.

Foto: Archiv Právo

Dirk Stroo

Dosavadní ředitel pro výrobu Stroo, který do ostravské huti nastoupil letos v lednu, nově zastává pozici generálního ředitele ArcelorMittal Frýdek-Místek. Vystřídal v této funkci Tomáše Mischingera, který po devatenácti letech ze skupiny ArcelorMittal odchází. „Vést podnik, jehož kořeny sahají až do roku 1833, a který vyrábí tak speciální výrobek, jakým jsou transformátorové plechy, je pro mě výzvou. Jsem přesvědčen, že ArcelorMittal Frýdek-Místek má obrovský potenciál,“ uvedl Stroo.

Společnost ArcelorMittal Ostrava patří do největší světové ocelářské skupiny ArcelorMittal. Roční kapacita výroby ostravské huti jsou 3 milióny tun oceli. Zaměstnává 4230 lidí, dohromady s dceřinými firmami má více než 8 tisíc zaměstnanců.

ArcelorMittal Frýdek-Místek (dříve Válcovny plechu) je významným výrobcem za studena válcovaných ocelí. V současné době má firma 640 zaměstnanců.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám