Hlavní obsah

Olympiáda zvedla sázkovým firmám tržby o desítky procent

Právo, Tomáš Loskot

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÁ REPUBLIKA

Ačkoli zájem sázkařů o olympijské hry se nedal srovnávat s tipovací horečkou, jež Česko zachvátila během šampionátu v ledním hokeji nebo fotbalového Eura, sázkové kanceláře jsou přesto spokojeny. Zájem lidí o sázení vzrostl během olympiády až o několik desítek procent.

Foto: archiv NPÚ

Litice před havárií

Článek

"Olympijské hry dopadly podle předpokladů, tedy zvýšeným zájmem sázkařů. Nárůst bych odhadoval o 25 až 30 procent proti normálu," řekl ČTK mluvčí Fortuny Radek Šilhan. Může za to podle něj televize, protože sázející velice rádi sází na to, co je vidět na obrazovce.

"Zájem o sázky na aténské hry předčil očekávání," řekl Právu mluvčí Tipsportu Lubomír Ježek, a to i přesto, že se českým reprezentantům nedařilo tak dobře jako v minulých letech. "Atény byly poslední velkou událostí v letošním supersportovním roce a skončily výsledkem, který nás příjemně překvapil," řekl Ježek.

Sázky na netradiční disciplíny

Přestože sázkaře více zajímají příležitosti, ve kterých má český sportovec či mužstvo jasnou šanci na vítězství, přitáhla tipaře široká nabídka kursů, které se vypisovaly také na netradiční sporty, jako je lukostřelba, vodní pólo, pozemní hokej, zápas, veslování či kanoistika. "Sázkaři projevili sportovního ducha a sázeli i na disciplíny, které jsou jinak v naší nabídce popelkou," vysvětlil Ježek.

Sázkařům se vyplatilo sázet na favority, neboť překvapivých výsledků během OH nebylo mnoho. Nejvíce radosti jim udělal vítězný desetibojař Roman Šebrle, na jehož triumf si vsadilo téměř sto procent tipujících. Naopak dost lidí prodělalo při sázce na další zlato oštěpaře Jana Železného, jemuž přitom bookmakeři velké šance nedávali.

Podle Filipa Jonáše z tiskového oddělení Sazky, největší loterijní společnosti v Česku, šlo nejvíce sázek na basketbal, volejbal a házenou, z individuálních sportů pak na tenis. Ve druhé polovině her pak již jednoznačně dominovala atletika.

V souvislosti s množstvím olympijských dopingových skandálů, kvůli nimž se následně měnily výsledky, Jonáš vysvětlil, že sázkové kanceláře podle herních plánů vyplácejí peníze za potvrzené výsledky známé ještě v den utkání nebo závodu. Později už vrácení výhry nepožadují. Pouze pokud je ihned jasné, že bude podán protest, čekáme na jeho výsledek, řekl.

Anketa

Vsadili jste si během olympiády na nějaký sportovní výsledek?
Ano
50 %
Ne
50 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 136 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám