Hlavní obsah

O koupi OKD má zájem i slovenský miliardář Krúpa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Skupina Arca Capital slovenského miliardáře Pavola Krúpy navrhla skupině Ad Hoc Group (AHG), že od ní koupí černouhelnou OKD, která má existenční problémy.

Foto: Jiří Tomaškovič, Právo

Důl Paskov ve Staříči na Frýdecko-Místecku

Článek

Na rozdíl od pondělní nabídky obchodníka s uhlím a elektřinou Petra Pauknera a dalších podnikatelů nepodmiňuje Arca investici insolvencí firmy. [celá zpráva]

Arca Capital je minoritním akcionářem společnosti New World Resources (NWR), která OKD vlastní. Po odchodu podnikatele Zdeňka Bakaly z NWR letos v únoru převzalo NWR sdružení vlastníků pod zkratkou AHG.

Arca Capital uvedla, že ve firmě NWR má podíl 3,44 procenta, dalším objemem akcií pak disponuje v rámci spřízněných firem. Přesný objem těchto akcií s odkazem na strategické důvody prezentovat nechce.

Majitel OKD plánuje kvůli nízkým cenám černého uhlí útlum těžby a zavírání některých dolů. Kvůli osudu horníků a udržení zaměstnanosti v regionu se do jednání vložil stát.

Související témata:

Foto: Michal Doležal, ČTK

Ministr financí Andrej Babiš

Foto: Jan Handrejch, Právo

Zdeněk Bakala

Ministr financí Andrej Babiš (ANO) v úterý řekl, že stát nehodlá dát vlastníkům miliardy na restrukturalizaci, lepší je podle něj nechat OKD zkrachovat. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám