Hlavní obsah

Novým majitelem kladenské Poldi je společnost Opimo Trade

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kladno
Aktualizováno

Zkrachovalá kladenská huť Poldi má nového majitele. Společnost Opimo Trade, jež v lednu huť vydražila, doplatila 50 milionů korun z ceny 140 milionů korun, řekl v pondělí insolvenční správce Michal Žižlavský.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Poldi Kladno na archivním snímku

Článek

„Považuji to za úspěch zejména proto, že to přináší šanci zachovat značku Poldi a obnovit výrobu a zaměstnanost v regionu,” uvedl Žižlavský. Jednatel firmy Opimo Trade Pavel Filipčík po dražbě ČTK řekl, že jeho záměrem je obnovit v Poldi výrobu.

Opimo Trade, která sídlí ve Velké Polomi, se o podnik zajímala už v minulosti. Zabývá se výrobou, obchodem a službami. Zástupce společnosti se účastnil prvních tří později zmařených dražeb Poldi.

Do lednové elektronické dražby se původně registrovali dva zájemci. Dražební jistotu však složil pouze jeden. Insolvenční správce a Exekutorský úřad Praha 3 nastavili přísnější pravidla, aby zabránili dalšímu zmaření dražby z důvodu nezaplacení vydražené částky. [celá zpráva]

Poldi podle obchodního rejstříku patří kyperské společnosti Rucarto Limited. Dříve v ní fungovaly provozy ocelárny, kovárny, dokončující výroby a tepelného zpracování, se dlouhodobě potýkala s dluhy, které postupně dosáhly stovek milionů korun. Soud povolil reorganizaci, vedení Poldi se ale nepodařilo splnit podmínky. Předminulý rok byl provoz Poldi zastaven. V té době pracovalo v podniku ještě zhruba 150 lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám