Hlavní obsah

Nový terminál Heathrow neopouští chaos, zavazadla se třídí v Itálii

Novinky, toh
LONDÝN

Tisíce ztracených zavazadel na novém terminálu 5 londýnského letiště Heathrow se musí třídit až v Itálii, uvedl Daily Telegraph. Ani po týdnu provozu stále nejsou zažehnány všechny zmatky a problémy. Jedno z největších letišť světa trápí systém zavazadel, který zkolaboval po spuštění terminálu.

Článek

I sedmý po startu terminálu 5, jenž patří British Airlines (BA), musely aerolinky zrušit desítky letů. Jen v úterý jich muselo být přeloženo 50. Za vším stojí tamní systém zavazadel, který nefunguje, jak má. Kvůli tomu je BA zasílají až do italského Milána, kde jsou posléze roztříděny.

BA využily milánské letiště k třídění zavazadel již v minulosti. Podle Telegraphu se ztratilo nebo nějakým způsobem nějak nedostalo k cestujícím přibližně 20 tisíc zavazadel. Zároveň dodává, že kufry, které se v minulosti nepodařilo dostat k původním majitelům, šly do dražby. Výtěžek pak putoval na dobročinné účely.

Podle ČTK by BA za zrušené lety a zmatky na letišti mohly zaplatit 25 miliónů liber (795 miliónů korun). Vyplývá to z odhadů analytiků Citibank.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám