Hlavní obsah

Nový importér Mitsubishi sází na Colt

Novinky, Andrej Poliak

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Loni v listopadu se v Česku stala novým importérem vozů Mitsubishi společnost M Motors CZ, kterou založila skupina Auto Palace Group. Ta je v ČR známá především dovozem a prodejem vozů Mazda a Hyundai a nově i prodejem vozů Ford. Největší důraz bude nový importér klást na model Colt, který bude v ČR nabízet v základní verzi za 299 900 korun.

Foto: Zoo Brno

vlci arktičtí

Článek

M Motors CZ a M Motors SK chtějí v letošním roce na obou trzích prodat 2200 vozů, s výhledem pro rok 2006 čítajícím 2600 automobilů. "Chceme se zaměřit především na budování a rozšiřování dealerské sítě," uvedl Jindřich Nevrla z M Motors CZ. V ČR je nyní 16 prodejních a servisních míst a dalších 5 pouze servisních.

M Motors CZ má plnou podporu Mitsubishi Motors Europe (MME). Slavnostního představení importéra se proto zúčastnili mimo jiných prezident MME Tim Tozer, který na tiskové konferenci uvedl, že se automobilku po částečném odchodu koncernu DaimlerChrysler (ve skupině Mitsubishi Motors drží asi 15 % - pozn. redakce) podařilo stabilizovat a nastartovat k růstu. "Do roku 2007 hodlá Mitsubishi v Evropě uvést deset nových modelů," uvedl Tozer.

Loni MME zaznamenala největší nárůst prodejů v Rusku a to o 70 procent a stala se tak druhým nejlepším dovozcem vozů. Dalšími stěžejními evropskými trhy jsou Německo a Británie. V letošním lednu stoupl v Evropě prodej vozů Mitsubishi ve srovnání s lednem 2004 o 11 procent. "V Rusku, Británii a Neměcku chceme do roku 2007 prodávat 150 tisíc vozů ročně," uvedl Tozer. V celé Evropě by pak podle plánů měly prodeje dosáhnout 250 tisíc vozů. "V tom nám musí pomoci právě importéři," dodal Tozer.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám