Hlavní obsah

Nová silnice zrychlí cestu do Frýdlantu

Právo, Jaroslav Švehla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

U Liberce otevřeli ve čtvrtek nový více než čtyři kilometry dlouhý úsek silnice I/13. Stavba silnice, která začala na jaře 2009, zrychlí cestu z Liberce na Frýdlant.

Foto: Jaroslav Švehla, Právo

Nový čtyřkilometrový úsek zrychlí cestu do Frýdlantu.

Článek

Řidiči nebudou muset sundat nohu z plynu a vyhnou se malým obcím, kterými se každý den prohnalo až 10 000 aut denně. „Nově otevřený úsek výrazně uleví obcím ležícím podél dosud hojně využívané komunikace a také urychlí tranzitní trasu do Polska,“ řekl generální ředitel Ředitelství silnic a dálnic David Čermák. Severozápadní obchvat obce Stráž nad Nisou a části města Liberec Krásná Studánka stál téměř 619 miliónů korun.

Nová silnice je před Libercem napojena přímo na silnici I/35. Motoristé směřující do Frýdlantu už proto nemusí projíždět přes Krásnou Studánku nebo Stráž nad Nisou. „Tato silnice nám pomůže. Zefektivní a zrychlí se provoz do Frýdlantu,“ řekl starosta Frýdlantu Dan Ramzer (ODS).

Po původní trase vedené městskou zástavbou Liberce, Stráže nad Nisou a Krásné Studánky totiž směřovala veškerá doprava do Frýdlantského výběžku a dále potom také do Polska.

Reklama

Výběr článků

Načítám