Hlavní obsah

Nošovický Hyundai vyrobil milióntý vůz

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nošovice

Pouze 4,5 roku trvalo nošovickému závodu Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC), než vyrobil milióntý automobil. Tím jubilejním, který sjel z výrobní linky ve čtvrtek, byl vůz typové řady i30 kombi. Je jedním z pěti modelů, který závod v Nošovicích na Frýdecko-Místecku vyrábí.

Foto: Pavel Karban, Právo

Milióntý vyrobený vůz značky Hyundai v Nošovicích

Článek

„Spuštěním třetí směny na podzim 2011 jsme dosáhli maximální kapacity, která je 300 tisíc aut ročně. Vloni jsme vyrobili 303 tisíc a zhruba obdobné číslo je v plánu i pro letošní rok,“ uvedl mluvčí HMMC Petr Vaněk. Dodal, že v prvních čtyřech měsících letošního roku vyrobila automobilka 115 tisíc vozů.

„V letošním roce přineseme facelifty dvou modelů, a to u SUV ix35, které se bude vyrábět od srpna, a na podzim přibude facelift ix20,“ prozradil s tím, že u modelové řady i30, nejprodávanějšího modelu z HMMC, došlo k uvedení nové řady už v loňském roce.

Foto: Pavel Karban, Právo

Výroba v Nošovicích

Prezident HMMC Jun-ha Kim ve středu u příležitosti vyrobení milióntého vozu poznamenal, že firma by nedosáhla žádného úspěchu, kdyby neměla zodpovědné a pilné zaměstnance. „I nadále budeme vynakládat veškeré úsilí na to, abychom vyráběli kvalitní auta pro naše zákazníky, a byli tak i do budoucna spolehlivým pilířem a výkonným motorem ekonomiky Moravskoslezského kraje i České republiky,“ řekl.

HMMC, který začal vyrábět automobily v listopadu 2008, v současnosti zaměstnává zhruba 3 500 lidí. Dalších 7 000 lidí pracuje u 15 subdodavatelů, kteří přišli do Česka právě kvůli Hyundai. Průměrný měsíční příjem v HMMC se pohybuje mezi 27 až 28 tisíci korunami. Asi čtyři procenta automobilů vyrobených v HMMC se prodají v ČR, zbytek automobilka exportuje do 60 zemí světa.

Reklama

Související témata:

Související články

Hyundai poprvé ukázal nový ix35 z Nošovic

Jihokorejská automobilka Hyundai ukázala novou podobu svého terénního modelu ix35, který se bude vyrábět v moravských Nošovicích. Modernizovaný vůz bude mít...

Výběr článků

Načítám