Hlavní obsah

Nominujte nejabsurdnější bankovní poplatek

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Již šestým rokem mohou Češi a Slováci dávat hlasy v anketě o nejabsurdnější bankovní poplatek, kterou vyhlašuje specializovaný server bankovnipoplatky.com. Generálním mediálním partnerem ankety jsou Novinky.cz.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Anketa se opět uskuteční nejen v České republice, ale i na Slovensku. Kromě zmapování postojů bankovních klientů by měla do jisté míry "zatlačit" na banky ohledně změny jejich poplatkové politiky.

"Pro 6. ročník ankety jsme nezařadili vítěze předchozích pěti ročníků, aby měly šanci vyhrát i jiné absurdní poplatky. Dále již nebude nominován poplatek za připsání úroku, který loni skončil na 2. místě, protože ho žádná banka nevybírá," uvedl organizátor ankety Patrik Nachler. Automaticky bude naopak nominováno osm nejabsurdnějších poplatků z loňského ročníku.

Do 30. listopadu 2010 mají návštěvníci webu šanci ovlivnit strukturu navrhovaných bankovních poplatků tím, že nominují další poplatky, které považují za absurdní.

Od 1. prosince 2010 se spustí první kolo hlasování, které skončí posledního ledna příštího roku. Během února proběhne finálové kolo hlasování, kde budou lidé vybírat z pětice poplatků, jež získají nejvíce hlasů v prvním kole. Nejabsurdnější bankovní poplatek letošního roku bude znám 1. března 2011.

V 1. ročníku zvítězil poplatek za příchozí platbu, ve 2. ročníku vyhrál poplatek za výběr z bankomatu vlastní banky, ve 3. ročníku poplatek za vedení běžného účtu, ve 4. ročníku poplatek za nadměrný vklad a v loňském roce pak první místo obsadil poplatek za vklad na přepážce na vlastní účet.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám