Hlavní obsah

Nezaměstnanost v USA se nemění

Washington

Míra nezaměstnanosti ve Spojených státech zůstala v prosinci 2012 na 7,8 procenta. Tedy na stejné úrovni, jako předchozí měsíc. Americká ekonomika v prosinci vytvořila 155 000 nových pracovních míst. Informovalo o tom americké ministerstvo práce.

Článek

Ministerstvo opravilo listopadovou míru nezaměstnanosti na 7,8 procenta z původně ohlášených 7,7 procenta. Prosincová tvorba nových pracovních míst byla zhruba v souladu s očekáváním analytiků, ale o něco nižší než v předchozím měsíci.

Ekonomika Spojených států ve třetím čtvrtletí stoupla o 3,1 procenta, tedy nejprudším tempem od konce loňského roku. Ve čtvrtém čtvrtletí však řada analytiků očekává výrazné zpomalení růstu.

Zlepšující se výhled americké ekonomiky a menší cenovou nestabilitu dokládá podle mnohých analytiků i nižší poptávka po zlatých mincích American Eagle vydávaných americkou mincovnou jako oficiální platidlo.

V celém loňském roce byl totiž prodej těchto mincí nejnižší za posledních pět let, přestože na konci loňského roku vzrostl a tento trend se přenesl i do počátku letošního roku.

Reklama

Výběr článků

Načítám