Hlavní obsah

Newyorská burza po prudkém propadu zastavila na čas obchodování

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Index S&P 500, který zahrnuje 500 největších podniků obchodovaných na newyorské burze, se v úvodu pondělního obchodování propadl o 7 procent. Burza proto na 15 minut přerušila obchodování, aby se předešlo panice a iracionálním výprodejům, uvedl server listu Financial Times. Američané toto pravidlo zavedli v reakci na světovou finanční krizi v letech 2008 a 2009.

Foto: Handrejch Jan, Právo

Budova hlavní burzy na Wall street v New Yorku

Článek

Situace na burze nicméně po opětovném startu obchodování nebyla o moc lepší. Po 16. hodině středoevropského času S 500 odepisoval 6,15 procenta.

Akciové trhy v pondělí ovládly obavy z cenové války mezi Saúdskou Arábií a Ruskem v důsledku krachu jednání Organizace zemí vyvážejících ropu (OPEC) a jejich partnerů.

Pražská burza se propadla na nejslabší úroveň za tři roky

Koronavirus

Londýnská burza prožívá nejhorší den od finanční krize, index FTSE 100 odpoledne odepisoval více než 7,3 procenta. Německý akciový index DAX se po 16. hodině propadal o 7,5 procenta.

Souhrnný index akcií na pražské burze ve stejné době ztrácel 5,27 procenta. Nejvíce odepisovaly akcie Komerční banky - 6,38 procenta na 660 korun za kus.

Reklama

Související články

Průměrné ceny nafty i benzinu dál klesají

Pohonné hmoty v Česku nadále zlevňují. Průměrná cena benzinu klesla za poslední týden o desetník na 31,51 koruny za litr. Nafta od minulé středy zlevnila o 12...

Výběr článků

Načítám