Hlavní obsah

Nevídaná výhra ve Sportce: Rekordman získal 400 miliónů

Praha
Aktualizováno

V Česku padla rekordní výhra 400 miliónů korun, ve hře Sportka ji získal jeden výherce. V neděli o tom informoval mluvčí společnosti Sazka Václav Friedmann.

Foto: Martin Štěrba, ČTK

Tiket číselné sázkové hry Sportka loterijní společnosti Sazka

Článek

Nedělní výhra činí přesně 399 904 705 korun. „Výhru získal sázející na Chrudimsku, který vsadil náhodná čísla v trafice, vůbec neměl vlastní. Sázenka ho stála 170 korun,” řekl Novinkám Friedmann.

Šťastlivec se musí o výhru přihlásit do pěti týdnů. Společnost mu v hotovosti může vyplatit maximálně 350 tisíc, zbytek pak do 60 dnů převede na účet. Částka se nedaní.

Superjackpot už měl třikrát padnout

„Podle statistik měl ten superjackpot už třikrát padnout,” řekl Friedmann, podle kterého v minulých dnech dva výherce, kteří se museli spokojit se ziskem „pouhých” 30 a 40 miliónů, dělilo od superjackpotu jen 10 korun.

Doposud historicky nejvyšší výhrou byla částka 148,6 miliónu korun, kterou si v roce 2002 mezi sebe rozdělili dva sázející Sportky.

Nejvyšší individuální výhru získal sázející letos 15. října ve hře Euromiliony, vyhrál 126 miliónů korun. [celá zpráva]

Za letošní rok eviduje Sazka 78 nových milionářů, rozdělila mezi ně více než miliardu korun.

Sazka sázková kancelář vznikla koupí loterijního byznysu od společnosti Sazka, která se v roce 2011 dostala do insolvence. Za něj skupiny PPF a KKCG zaplatily 3,8 miliardy korun. Druhá jmenovaná skupina loni v prosinci za nezveřejněnou částku koupila podíl PPF a stala se jediným vlastníkem společnosti Sazka, sázková kancelář.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám