Hlavní obsah

Nepořádek, hmyz a hlodavci: Inspekce uzavřela pekárnu v Mostě

Novinky, pit
Brno

Kvůli závažným nedostatkům týkajícím se hygienických podmínek uzavřeli inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) po kontrole 19. srpna pekárnu Petr Süsser v Mostě. Jak uvedl Martin Štoll ze SZPI, nedostatky byly zjištěny ve výrobní i prodejní části provozovny.

Foto: Státní zemědělská a potravinářská inspekce

Pohled dovnitř provozovny

Článek

„Prostory provozovny nebyly udržovány v řádném stavu a bylo zřejmé i zanedbání provádění řádného úklidu prostor a čištění používaných zařízení,“ informoval Štoll.

Foto: Státní zemědělská a potravinářská inspekce

Kromě těchto nedostatků zjistila inspekce v provozovně nežádoucí výskyt hmyzu a v zázemí provozovny i výskyt hlodavců. Některé suroviny používané pro výrobu byly skladovány v nevhodných hygienických nebo teplotních podmínkách a některé i bez řádného označení, takže nešlo například zjistit datum minimální trvanlivosti.

Foto: Státní zemědělská a potravinářská inspekce

Inspektoři uložili provozovateli provést celkový úklid a dále pak prověřit veškeré neoznačené suroviny ve výrobně a ve skladu a vyřadit ty, které nelze řádně identifikovat. Rovněž mu inspektoři zakázali uvádět do oběhu (zpracování) surovinu, u které došlo k nedodržení chladicího řetězce.

Foto: Státní zemědělská a potravinářská inspekce

„Následná kontrola dne 21. srpna konstatovala, že důvody k uzavření byly odstraněny a bylo možné opětovně povolit užívání prostor pro výrobu a prodej potravin,“ dodal Štoll s tím, že s provozovatelem bude zahájeno správní řízení o uložení sankce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám