Hlavní obsah

Německý Thomas Cook končí

Novinky, bož, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá odnož zkrachovalé britské cestovní kanceláře Thomas Cook ukončí činnost. Ve čtvrtek to uvedl server deníku Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Zavřená přepážka cestovky Thomas Cook na letišti ve Frankfurtu.

Článek

Příští týden tak ukončí provoz pod značkami Neckermann Reisen, Air Marin a Thomas Cook Signature, řekla DPA Julia Kappel-Gnirsová z týmu insolvenčních správců.

O práci přijde zhruba polovina z 2100 zaměstnanců. Zhruba tisícovku míst se zřejmě podaří zachránit díky odprodeji části podniku. Podle Kappel-Gnirsové se insolvenční správci snažili prodat a zachránit celou společnost, ale jednalo se o nadlidský úkol.

„Měli jsme množství zájemců, ale řadu z nich odradila velikost společnosti a náklady na počáteční financování,“ dodala.

V zahraničí je 70 klientů Neckermanna, cestovka vrátila dvacítce klientů celkem půl milionu

Ekonomika

České pobočky Thomase Cooka, CK Neckermann, se německý vývoj zřejmě nedotkne. „V CK Neckermann prozatím nedošlo k žádné změně. Stále individuálně řešíme klienty s odletem do konce tohoto kalendářního roku,“ uvedl na dotaz Novinek zástupce CK Neckermann Jan Šrámek.

„Stále také probíhají jednání s potenciálními investory, na kterých je závislý také osud klientů, kteří mají na svou dovolenou odjíždět po Novém roce,“ dodal.

Ke krachu Thomase Cooka došlo na konci září. V srpnu letošního roku přitom cestovní kancelář uzavřela dohodu, na jejímž základě měli věřitelé do firmy vložit 900 milionů liber (26,9 miliardy Kč). Věřitelé však po kanceláři požadovali, aby dodatečně získala rezervu 200 milionů liber (téměř 6 miliard Kč), což se jí nepodařilo, a došlo tak ke krachu společnosti.

Reklama

Související články

CK Neckermann obnovila část zájezdů

Cestovní kancelář Neckermann ve středu přistoupila k částečnému obnovení odletů (odjezdů) na zájezdy v termínu od 7. do 13. října. V tomto týdnu má s CK...

Výběr článků

Načítám