Hlavní obsah

Německý Kiekert hodlá v ČR zdvojnásobit výrobu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Německý výrobce automobilových komponentů Kiekert se rozhodl rozšířit výrobní kapacity v České republice. V Přelouči chce postavit nový závod, který slibuje až 1100 nových pracovních míst.

Článek

"Svět se globalizuje a konkurence je stále tvrdší," řekl Wolfgang Thies, předseda představenstva koncernu Kiekert a dodal: "Česká dceřiná společnost má pro nás mimořádný význam, abychom mohli nadále v konkurenci na světových trzích udržet svoji pozici a konkurenceschopnost."

Kiekert je největším výrobcem zámků a zámkových systémů pro automobilový průmysl. Mezi jeho zákazníky patří většina renomovaných světových automobilek, jako Volkswagen, Škoda, Seat, Audi, General Motors, Opel, Saab, Renault či Nissan.

Společnost Kiekert-CS, dceřiná společnost německého koncernu Kiekert AG, patří mezi největší zaměstnavatele Pardubického kraje, kde dává práci přibližně 1400 lidem. Po dostavbě areálu se význam společnosti pro přeloučský region a potažmo i pro celou Českou republiku výrazně zvýší.

Přelouč a okolí má nejvyšší nezaměstnanost na Pardubicku. Ani tak se ale nedá předpokládat, že by všichni místní zájemci odpovídali požadavkům firmy a uspokojili tak vysokou poptávku po pracovní síle. 

Investice za 600 miliónů korun

Jak upozorňuje Tomáš Bohrn, vedoucí oddělení strategických projektů a nových technologií agentury CzechInvest, každá expanze je tou nejlepší referencí pro investory, kteří uvažují o příchodu do České republiky. "Je to známkou konkurenceschopnosti české ekonomiky, zdravého podnikatelského prostředí a kvalifikovaných zaměstnanců," dodal Bohrn.

Výstavba haly by měla být dokončena již v prosinci. Práce na celé stavbě v Přelouči jsou realizovány společností Skanska CZ. Montáž výrobních technologií a postupné zahájení výroby se očekává v prvním čtvrtletí roku 2006. Investice dosáhne celkové výše 600 miliónů korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám