Hlavní obsah

Německá banka chce investovat do dostavby silnice R7

Právo, Monika Ďoulíková
ÚSTÍ NAD LABEM

Skupina kolem německé banky EuroHypo uvažuje o tom, že by se podílela na investici do stavby rychlostní silnice R7 z Prahy do Chomutova. Silnice má fungovat v roce 2010, zatím ale není ani jasné, z čeho bude financována. Miliardy od soukromého investora by státu, který na dostavbu hledá peníze, prospěly.

Foto: Hudební léto Kuks (archiv)

Hudební léto Kuks na úvod nabídne Mou vlast v podání Severočeské filharmonie Teplice.

Článek

Podle Jiřího Holého, který pracuje v kanceláři zmocněnce vlády pro severozápadní Čechy Vlastimila Aubrechta, se investoři s Aubrechtem sešli v uplynulých dnech už podruhé.

"Skupina kolem banky EuroHypo investuje do veřejných objektů a infrastruktury a jedním z jejích záměrů je právě rychlostní silnice v severozápadních Čechách," sdělil Holý. "Tento projekt je v takovém stadiu příprav, že vlastně už není třeba na nic čekat," uvedl již při prvním setkání zástupce banky EuroHypo Georg Habighorst.

Na jednání u ředitele Státního fondu dopravní infrastruktury Pavla Švagra si účastníci dohodli další schůzku, která se uskuteční koncem března. "Investoři, kteří mají o investici zájem, už předloží konkrétní nabídku na konkrétní úsek rychlostní silnice. S jednáním jsem vcelku spokojený a jsem mírný optimista," řekl Aubrecht.

Silnice za sedm miliard

Ředitelství silnic a dálnic předložilo investorům přehled postupu výstavby R7. Na území Ústeckého kraje leží 48 kilometrů komunikace a náklady na její dostavbu se odhadují na téměř 7 miliard korun. Celkem pak je třeba dostavět 67,5 kilometrů R7 a celkové náklady mohou dosáhnout 10 miliard korun.

Dostavbu této důležité státní komunikace prosazuje kromě zmocněnce vlády Vlastimila Aubrechta také Ústecký kraj a další regionální instituce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám