Hlavní obsah

Nejvíce piva se vypije v Číně, ve spotřebě na hlavu vedou Češi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TOKIO

Největší množství piva vypijí lidé v Číně. Je to vzhledem k počtu obyvatel přesahujícím jednu miliardu pochopitelné. Co se týče spotřeby piva na hlavu, vévodí žebříčku jednoznačně Češi.

Foto: Jiří Smutný
Článek

Ročně vypijí 162 litrů na osobu. Co se ale týče celkového objemu vypitého piva v zemi, zůstávají vzhledek k malému počtu obyvatel daleko vzadu.

Takže Čínané, ačkoliv ročně vypijí na osobu "pouhých" 20 litrů, jsou jednoznačně v čele. Studii o spotřebě piva ve světě zveřejnil japonský pivovarnický koncern Kirin.

Číňané ročně vypijí dohromady 250 miliónů hektolitrů piva. To je 17 procent veškeré světové spotřeby piva. Předběhli tak Američany, kteří spotřebují 230 miliónů hektolitrů. Co do objemu jsou na přeních příčkách ještě Němci a Rusové. V přepočtu na osobu spotřebují Američané 82 litrů. Více se Čechům blíží Irové s 136 litry. Další v pořadí jsou Němci a Rakušané.

Každý obyvatel na svět vypije podle studií asi 20 litrů piva. Podle německé společnosti Mintel obliba tohoto nápoje stále roste. Především v Asii za to může stále lepší ekonomická situace tamních obyvatel.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám