Hlavní obsah

Nejlevnější evropské skiareály se nacházejí v Česku, zjistil průzkum

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Nejnižšími cenami skipasů se v rámci Evropy mohou pochlubit tuzemské lyžařské areály. Vyplývá to z průzkumu sítě Evropských spotřebitelských center (ESC), jehož se zúčastnilo 400 lyžařských středisek ve 26 zemích.

Foto: Vladimír Michna, Novinky

České skiareály vyšly z průzkumu jako nejlevnější. Ilustrační foto

Článek

České skiareály vyšly z průzkumu jako nejlevnější v kategorii od dvou do deseti kilometrů sjezdových tratí. Nejnižší cenu v této kategorii nabízí Sport areál Klíny v Krušných horách s denním skipasem za 12 eur (asi 300 korun) a 3,4 kilometru tratí, druhé a třetí nejlevnější středisko jsou areál U Čápa v Příchovicích v Jizerských horách a Skiareál Troják v Rajnochovicích v Beskydech, kde denní skipas vyjde na 13 eur.

„Průzkum naznačuje, že na českých horách dostanou milovníci zimních sportů za svoje peníze hodnotnou službu, včetně večerního lyžování ve většině zúčastněných středisek,“ uvedl ředitel Evropského spotřebitelského centra Rakousko Georg Mentschl.

V kategorii 11 až 25 kilometrů patří mezi pět nejlevnějších také Skiareál Horní Domky/Studenov v Krkonoších a lyžařský areál Bonera Ramzová v Jeseníkách s denními skipasy v ceně 20, respektive 23 eur. Ze zúčastněných českých středisek zaplatí dospělí nejvíce ve Skiareálu Špindlerův Mlýn, který nabízí denní skipas za 30 eur, ovšem na 25 kilometrech tratí.

Nejdražší střediska jsou tradičně v alpských zemích, kde dospělí lyžaři zaplatí od 45 do 62 eur za denní skipas v areálech a propojených lyžařských regionech s délkou sjezdových tratí od 65 km ve švýcarském Flumserbergu až do 1200 km v italském Dolomity Superski. Nejdražší lyžování je podle průzkumu ve švýcarském středisku Matterhorn ski paradise, kde je cena denního skipasu 62 eur.

Reklama

Výběr článků

Načítám