Hlavní obsah

Návrh zákazu prodeje o všech svátcích lidovci protlačili do třetího čtení

Právo, jn

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Sněmovna propustila ve středu do třetího čtení návrh ANO a ODS na vynětí velkoobchodu ze zákazu prodeje o svátcích. Hlasovat se však v závěrečném čtení bude i o pozměňovacím návrhu lidovců, aby zákaz prodeje byl rozšířen z dosavadních sedmi na všechny svátky v roce.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jiří Mihola (KDU-ČSL) ve Sněmovně

Článek

„Věřím, že tím ukončíme panující chaos. Bude to jednotné a uvidíte, že to přispěje ke klidu i ve vašich rodinách,“ řekl poslanec Jiří Mihola (KDU-ČSL).

K jeho návrhu se připojili i komunisté. Jejich poslanec Leo Luzar ale současně předložil návrh na zamítnutí předlohy, která má z regulace prodejní doby vyjmout velkoobchod.

„Považuji to za snahu ANO a ODS zákon o regulaci prodejní doby v maloobchodě a elkoobchodě vykostit, obejít a umožnit prodejnám, které jsou nad 200 čtverečních metrů, volný prodej bez omezení,“ uvedl.

Předkladatelé novely ale poukazují, že uzavření velkoobchodů ohrožuje zásobování obchodů, které mohou mít o svátcích otevřeno. Tedy s prodejní plochou menší než 200 m2.

Reklama

Související články

Zákaz prodeje nemá být pro velkoobchod

Zákaz prodeje, který pro prodejny nad 200 metrů čtverečních platí v Česku o vybraných státních svátcích, navrhuje upravit skupina poslanců ANO a ODS. Poté, co...

Výběr článků

Načítám