Hlavní obsah

Na Silvestra budou banky zavírat dřív

– Praha

I letos o Silvestru největší tuzemské banky zkrátí otevírací dobu svých poboček a ukončí v nich provoz místo obvyklých večerních hodin už v době od 12:00 do 13:00 hodin. V jiných pracovních dnech mezi svátky budou obchodní místa bank obsluhovat klienty po celý den, vyplývá z oznámení bank.

Foto: ČTK

Ilustrační foto

Článek

Pobočky České spořitelny, včetně těch v obchodních centrech, ukončí poslední den roku provoz již s úderem poledne. Ve stejný čas se zavřou i pobočky GE Money Bank. Obchodní místa Československé obchodní banky, Komerční banky, Raiffeisenbank nebo UniCredit Bank se zavřou ve 13:00 hodin.

Na Štědrý den, o vánočních svátcích a na Nový rok, což jsou nepracovní dny, budou banky až na výjimky zavřené. Výjimkou bude třeba pražská pobočka UniCredit Bank na Floře, která bude na Štědrý den obsluhovat zákazníky od 10:00 do 14:00 hodin. Raiffeisenbank pak nechá o vánočních svátcích otevřeno zhruba 10 poboček, které má společnost v obchodních centrech. Všechny pobočky banka zavře 25. prosince.

Banky upozorňují klienty, kteří chtějí mít své platby zúčtované ještě do konce roku, aby příkazy raději zadali co nejdříve. Rozdílně dlouho trvají hotovostní a elektronické platby a platby uvnitř a vně banky. Opozdilci mají možnost využívat expresní platby nebo nosit hotovost přímo do pokladen peněžních ústavů. Typickou platební operací na konci roku je zaslání částky na účet stavební spořitelny za účelem získání státní podpory.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám