Hlavní obsah

Na D1 se začne pracovat mezi Velkým Beranovem a Měřínem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na dálnici D1 se po zimě obnoví práce na modernizaci šestého úseku mezi Velkým Beranovem na Jihlavsku a Měřínem na Žďársku. Řidiči budou muset dočasně jezdit jedním pruhem. Dohromady se letos bude opravovat sedm úseků D1, informoval mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Jan Studecký.

Foto: Mapy.cz

Modernizace D1

Článek

Kvůli obnovení prací mezi Velkým Beranovem a Měřínem tam budou auta ve směru na Prahu jezdit jedním jízdním pruhem od čtvrtečního rána do 14.00 v neděli. Směrem na Brno bude v tomto úseku průjezdný jeden pruh od sobotního poledne do nedělního podvečera.

Pak bude provoz v obou směrech tohoto úseku D1 sveden do dvou pruhů provizorně vyznačených v levém jízdním pásu dálnice, tato úprava provozu potrvá do konce srpna. Na uvolněný pravý pás dálnice najede těžká technika, která začne odstraňovat starý kryt vozovky.

Opravy mezi Velkým Beranovem a Měřínem mají na starosti firmy Strabag, Metrostav a Eurovia CS. Jde o zakázku za 1,888 miliardy korun bez daně, která má být hotová do listopadu 2021.

Foto: Mapy.cz

Letos modernizované úseky D1

Opravy D1 mezi Prahou a Brnem by letos měly pokračovat na sedmi úsecích s celkovou délkou 71 kilometrů. Společnost Eurovia CS zatím ohlásila od 18. března dvoutýdenní zastavení stavebních prací kvůli současné krizi kolem šíření koronaviru. Na D1 zajišťuje opravy v úsecích Koberovice – Humpolec a Mirošovice – Hvězdonice.

„Pokračování modernizace dálnice D1 je i za současné složité situace jednoznačnou prioritou,” uvedl Studecký. Včetně úseku u Velkého Beranova už práce započaly na šesti. „Poslední bude příští týden úsek Soutice – Loket,” upřesnil pro Novinky mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám