Hlavní obsah

Most v Davli u Prahy zavřou kvůli opravě. Řidiče čeká objížďka 29 kilometrů

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oprava mostu v Davli u Prahy za téměř 56,4 miliónu korun začne 4. září, most bude několik měsíců zcela uzavřený. Objízdná trasa bude dlouhá 29 kilometrů. Většinu nákladů kraj zaplatí z evropských dotací, uvedl v pátek mluvčí středočeského hejtmanství Pavel Lochař.

Foto: Mapy.cz

Opravovaný most u Davle a jeho objízdná trasa

Článek

Davelský most je v havarijním stavu, jak ukázala mimořádná mostní prohlídka v roce 2014. Značně narušené jsou opěry mostu, vozovka je deformovaná, odvodnění a izolace mostu jsou nefunkční, v havarijním stavu je také zábradlí.

Rekonstrukce přemostění Vltavy by měla trvat 39 týdnů. Úplně uzavřený bude most 26 týdnů, zbylých 13 bude průjezdný kyvadlově.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Soutok Vltavy a Sázavy na Sekance

„Most bude přes zimu, kdy bude mít stavba technologickou přestávku, průjezdný po jedné polovině. Snažíme se maximálně snížit negativní dopady úplné uzavírky na obyvatele daného regionu,“ řekl radní pro oblast dopravy František Petrtýl (ANO).

Téměř 29 kilometrů dlouhá objízdná trasa pro osobní auta povede přes Jílové u Prahy, Kamenný Přívoz, Krňany a Štěchovice. Pro nákladní dopravu objížďka vyznačena nebude. Chodcům bude sloužit pro přechod řeky Starý davelský most, kde bude zřízena dočasná autobusová zastávka. Oprava mostu přeruší regionální autobusovou linku Pražské integrované dopravy číslo 444, která bude ukončena na této dočasné zastávce.

Oprava mostu ovlivní i dopravu na řece. Podle postupu oprav se bude měnit šířka a poloha plavební dráhy. Plavidla na řece nebudou moci podplouvat pod aktuálně prováděnými stavebními pracemi na mostní konstrukci.

Středočeský kraj získal na opravu mostu dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu EU ve výši 85 procent.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám