Hlavní obsah

Moody's kvůli arbitráži možná vylepší rating CME

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Ratingová agentura Moody's oznámila, že zvažuje zlepšení úvěrového hodnocení bermudské společnosti CME. Tento krok souvisí s odškodným přes deset miliard korun, které má CME získat od ČR za to, že neochránila její investici do televize Nova. CME mezitím oznámila, že posiluje svůj finanční tým zejména kvůli práci související s odškodným.

Foto: Patrik Pařízek

Děti si vyzkoušely malovat na malířském stojanu

Článek

Dosavadní finanční ředitel Mark Wyllie se stal viceprezidentem firmy pro daňové otázky a plánování a novým finančním ředitelem se stal Wallace Macmillan. Wyllie bude spolupracovat přímo s generálním ředitelem Fredem Klinkhammerem a hlavní právní poradkyní Andreou Kozmovou na otázkách spojených s odškodným.

CME bude zřejmě muset nemalou část odškodného předat Nizozemsku jako daň. V Moody's začali přezkoumávat úvěrové nástroje CME, které mají nyní rating Caa3 a Ca. Podle jejího názoru je to vhodné jednak kvůli zlepšení ve finančním výkonu firmy a její likvidity, ale zejména kvůli odškodnému.

Moody's ovšem v tiskovém oznámení uvedla, že výsledek arbitráže ještě závisí na rozhodnutí švédského soudu, které se čeká v květnu. Slabé finanční hodnocení CME ale podle Moody's trvá bez ohledu na dosavadní zlepšení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám