Hlavní obsah

Módní firma Quiksilver se topí v dluzích, vyhlásila bankrot

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Firma Quiksilver, jedna z nejznámějších značek „surfařské módy“, požádala v USA o bankrotovou ochranu před věřiteli, píše server BBC. Společnost tvrdí, že jen potřebuje čas na restrukturalizaci dluhů, aby se opět mohla vrátit na výsluní.

Foto: Profimedia.cz

Logo firmy Quiksilver

Článek

Quiksilver vznikl v Austrálii 1969, nyní sídlí v Kalifornii. Společnost prodává oblečení a doplňky ve stovce zemí světa, patří jí také značky Roxy a DC. Tržní hodnota firmy letos klesla téměř o 80 procent a hrozilo jí vyřazení akcií ze systému americké burzy.

Podnik disponuje aktivy za více než 100 miliónů dolarů (2,4 miliardy korun), zatímco hodnota závazků přesahuje 500 miliónů dolarů (12,1 miliardy korun).

Firma uvedla, že jí investiční společnost Oaktree Capital Management poskytne 175 miliónů dolarů (4,2 miliardy korun) potřebných na restrukturalizaci a financování provozu v USA a zahraničí.

Podle šéfa Quiksilveru Pierra Agnese byla firma nucena přistoupit k „obtížným, ale nezbytným krokům“ k zajištění „dlouhé budoucnosti“.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám