Hlavní obsah

Mezi Děčínem a Bad Schandau budou jezdit vlaky Desiro

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Labem

České dráhy (ČD) nabídnou od platnosti nového jízdního řádu počínaje 12. prosincem 2010 více vlaků mezi Děčínem a Bad Schandau. Všechny spoje zajistí nízkopodlažní jednotky Desiro. Uvedl to Petr Pošta z tiskového oddělení ČD s tím, že se výrazně zvýší komfort cestování.

Článek

„Tři soupravy Desiro zajistí stoprocentní pokrytí spojů mezi Děčínem a Bad Schandau,“ upřesnil Antonín Blažek, náměstek generálního ředitele ČD pro osobní dopravu, podle nějž se ČD zavázaly k výrazné modernizaci vozového parku v Ústeckém kraji a činí postupné kroky směřující ke zvýšení kvality cestování. Do tří až čtyř let tak podle Blažka pořídí ČD pro Ústecký kraj nové soupravy v hodnotě více než jedna miliarda korun.

Nově na trati Děčín – Bad Schandau pojede po celý týden osm párů vlaků v pravidelném dvouhodinovém intervalu prakticky po celý den. Tyto spoje jsou proloženy v pracovní dny sedmi páry vlaků mezi stanicemi Děčín a Dolní Žleb, čímž bude v tomto úseku zajištěno spojení v pracovní dny každou hodinu a o víkendu každé dvě hodiny.

Kromě nových vlaků vyjedou na tratě Ústeckého kraje desítky dalších modernizovaných vozidel, především regionální nízkopodlažní soupravy Regionova. Do roku 2012 se počet Regionov v kraji navýší o dalších 25 dvouvozových jednotek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám