Hlavní obsah

McLaren kvůli koronavirové krizi propustí 1200 zaměstnanců

Novinky, bož

Britský vlastník týmu Formule 1 a výrobce luxusních sportovních automobilů McLaren zruší 1200 pracovních míst. V úterý o tom informoval server listu Financial Times.

Foto: Marek Bednář, Novinky

McLaren Senna na Festivalu rychlosti v Goodwoodu 2018

Článek

Společnost se musí vypořádat s tím, že kvůli opatřením proti šíření nemoci covid-19 musela zavřít prodejny a také došlo k zastavení závodů.

„Stejně jako celá řada dalších firem i na McLaren významně dopadla aktuální pandemie,” uvedla společnost v tiskovém prohlášení.

„Zrušení motoristických závodů, přerušení výrobních i prodejních aktivit po celém světě, stejně jako snížená poptávka po technologických řešeních, se společně podepsaly na činnostech, kterými společnost vytváří zisk,” dodal McLaren.

Velká cena Austrálie zrušena těsně před začátkem, McLaren má v týmu nakaženého

AutoMoto

McLaren v tuto chvíli zaměstnává 4000 lidí, zejména ve Velké Británii.

Známý je především díky tomu, že vlastní stejnojmennou stáj Formule 1. Kromě toho vyrábí i luxusní sportovní vozy a účastnil se i dalších závodních sérií jako například IndyCar.

Ve Formuli 1 McLaren spolupracoval od roku 1966 s celou řadou dodavatelů motorů, například Honda, Peugeot, Renault nebo Mercedes-Benz. Nejdéle spolupracoval právě s Mercedesem – od roku 1995 do roku 2017. Barvy této stáje hájili například mistři světa Alain Prost, Ayrton Senna, Mika Häkkinen nebo Lewis Hamilton.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám