Hlavní obsah

Lufthansu zklamal počítač, neodbavuje pasažéry a ruší lety

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

FRANKFURT

Německé letecké společnosti Lufthansa se ve čtvrtek brzy ráno zhroutila počítačová síť a firma tak nemohla odbavovat své cestující pomocí přístrojů. Personál musel letenky kontrolovat ručně, a všechny lety se tak zdržely. Dvanáct jich dokonce bylo zrušeno.

Foto: Crunch

Skupina Crunch

Článek

"Osm ze zrušených letů bylo v rámci Německa, další čtyři byly do jiných evropských destinací," uvedl mluvčí firmy.

Podle něj všechna letadla nabrala zpoždění kolem devadesáti minut. "Naši odborníci dělají vše pro to, aby systém stabilizovali," řekl mluvčí.

"Je to celosvětový problém," řekla Novinkám pracovnice pražské pobočky Lufthansy s tím, že kdokoliv na světě nyní nastupuje do letadla se společností Lufthansa musí počítat se zdržením. Vyloučila ale, že by se problém týkal rezervačního systému. "Všechny rezervace jsou v pořádku," řekla.

Společnost Lufthansa je součástí Star Aliance, které je největším světovým seskupením leteckých společností. Kromě ní sem patří americká United Airlines, polský LOT nebo rakouské Austrian Airlines.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám