Hlavní obsah

Lufthansa otevře v Brně centrálu pro půl Evropy

BRNO

Největší světová letecká společnost Lufthansa otevře v Brně centrum služeb, z nějž bude obsluhovat zákazníky ve střední a východní Evropě. Práci tu najde až 100 lidí, fungovat začne od 1. června.

Foto: Střezinský taneční orchestr (archiv)

Střezinský taneční orchestr zahraje 1. června na svingovém festivalu Jardy Marčíka v Týništi nad Orlicí.

Článek

"Důkladně jsme posoudili celkem 30 možných lokalit a nakonec jsme si vybrali Brno pro jeho strategicky výhodnou polohu v rámci regionu a současně v blízkosti důležitých leteckých uzlů Mnichov a Frankfurt nad Mohanem," řekl ředitel firmy pro středoevropský region Stephan Semsch.

Vytvoření centra je součástí plánu firmy zdvojnásobit do roku 2006 počet letů v regionu. Lufthansa na léto plánuje do střední a východní Evropy 450 letů týdně.

Operátoři, které Lufthansa v centru zaměstná, budou mluvit všemi východoevropskými a středoevropskými jazyky, anglicky a německy. Call centrum bude vyřizovat rezervace, stížnosti, dotazy na letový řád či komunikovat s cestovními kancelářemi.

"Pracovní místa tohoto typu jsou navíc o to cennější, že doplňují u nás tradičně malou nabídku pozic s částečným pracovním úvazkem například pro studenty nebo rodiče s malými dětmi a jsou vhodné i pro čerstvé absolventy," řekl ředitel Czechinvestu Radomil Novák.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám