Hlavní obsah

Lufthansa je blízko k získání výrazné části Air Berlin

Novinky, bož

Věřitelé německé letecké společnosti Air Berlin, která na sebe uvalila insolvenci, se zřejmě sjednotili na tom, že chtějí větší část podniku odprodat největší německé aerolince Lufthansa. Uvedly to agentury DPA a Reuters s odvoláním na zdroje obeznámené s jednáním.

Foto: Axel Schmidt, Reuters

Letadla Air Berlin na letišti Tegel v Berlíně

Článek

„Lufthansa dostane největší část,“ uvedl jeden ze zdrojů agentury Reuters. Tato část by měla zřejmě zahrnovat i rakouskou dceřinou aerolinku Niki.

Zbylé částí firmy by mohla získat irská společnost easyJet a německý dopravce Condor. Jednání by měla pokračovat do 12. října, uvedly zdroje agentury Reuters.

Druhý největší německý letecký dopravce Air Berlin v polovině srpna požádal o zahájení insolvenčního řízení. Společnost se rozhodla na sebe uvalit insolvenci poté, co největší akcionář Etihad Airways ze Spojených arabských emirátů uvedl, že nemá dostatek prostředků, aby německou firmu sanoval. [celá zpráva]

Spolková vláda vzápětí oznámila, že Air Berlin poskytne překlenovací úvěr ve výši 150 miliónů eur (zhruba čtyři miliardy korun). Jeho smyslem má být udržení firmy v chodu po dobu, kdy bude hledat investory, kteří by ji převzali. Vládní půjčku již schválila Evropská komise. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám